Yeni Başlayanlar İçin En İyi 7 Ev Bitkisi

Yeni Başlayanlar İçin En İyi 7 Ev Bitkisi Evde bitki yetiştirmek isteyenlerin en büyük sorunlarından birisi de hangisiyle başlayacaklarını bilememeleri olmaktadır. Bununla birlikte bu işe yeni başlayanların zaman zaman sulamayı unutmaları ya da bakımlarını tam olarak yapamamaları da bir sorun olarak görülebilmektedir. Bunun için başlangıç olarak seçilecek bitkinin önemi oldukça büyük olacaktır.
Ev bitkilerini sulamayı zaman zaman unutanların da bir seçeneği olacağını unutmamalısınız. İç mekanınızı süsleyecek ve benzersiz bir rahatlık atmosferi oluşturacak ev için en iddiasız bitkileri bir araya getirdik. İster yeni başlayan ister deneyimli bir bahçıvan olun, harika görünen ve çok fazla zaman ve dikkat gerektirmeyen bir bitkiyi seveceğinizden emin olabilirsiniz.
İşte bakımı kolay 7 muhteşem iç mekan bitkisi;
- Spathiphyllum (Yelken çiçeği)
- Aspidistra Elatior (Salon Yaprağı)
- Kalanchoe Blossfeldiana (Ateşli Katy)
- Zamiokulkas (Zamia Bitkisi)
- Phalaenopsis (Orkide)
- Crassulaceae (Yeşim bitkisi)
- Antoryum (Anthurium)
1- Spathiphyllum (Yelken çiçeği)

Yeni Başlayanlar İçin En İyi 7 Ev Bitkisi
Spathiphyllum (Yelken çiçeği) çiçeği, bakımı çok kolay olduğu için çiçek yetiştiricileri arasında çok popülerdir. Bu bitkinin büyük oval koyu yeşil yaprakları ve beyaz veya sarı yelkene benzer çiçekleri vardır.
Spathiphyllum’un bakımındaki ana şey ılımlılıktır. Nispeten nemli, iyi drene edilmiş toprağı ve filtrelenmiş güneş ışığını tercih eder. Bitkinin çok miktarda gübreye ihtiyacı yoktur. Büyüme mevsimi başına 6-8 hafta arayla bakım yapmak yeterli olacaktır.
Bazen spathiphyllum yaprakları kahverengiye dönmeye başlar. Bu, kullandığınız musluk suyunun florür bakımından yüksek olduğunun bir işareti olabilir. Bu sorunu çözmek için şişelenmiş veya damıtılmış suya geçebilirsiniz.
2- Aspidistra Elatior (Salon Yaprağı)

Yeni Başlayanlar İçin En İyi 7 Ev Bitkisi
Aspidistra Elatior (Salon Yaprağı) sahibinin dikkat eksikliğine, düşük aydınlatmaya ve tutarsız sulamaya dayanabilir ve yine de harika bir görünüme sahiptir. Ayrıca bir bitkinin yaşam beklentisi genellikle 50 yıldır.
Aspidistra Elatior (Salon Yaprağı)’nın büyük, koyu yeşil parlak sivri yaprakları vardır. Hem diğer bitkilerle bir grupta hem de tek başına harika görünüyor. Binanın dışında aspidistra çiçek açmaya başlar, ancak bu genellikle evde olmaz. Bitkiyi doğrudan güneş ışığından uzak tutmaya çalışın. Aspidistra 2-3 haftada bir defadan fazla sulanamaz.
3- Kalanchoe Blossfeldiana (Ateşli Katy)

Yeni Başlayanlar İçin En İyi 7 Ev Bitkisi
Acemi yetiştiriciler, çekici görünümü nedeniyle genellikle Kalanchoe Blossfeldiana (Ateşli Katy)’u seçerler. Bu bitki, kış başlarından yaz başlarına kadar birkaç ay boyunca çiçek açan bol çiçekler üretir. Çiçekler sarı, mor, turuncu veya kırmızı olabilir. Bitkinin yaprakları sulu meyveler için tipik olan kalın, etli ve mumsu, ancak çok hassastır.
Bitkinin çiçek açması sırasında toprak nemli tutulmalıdır. Toprak yüzeyi kuruduğunda Kalanchoe tekrar sulanabilir. Bitki nemli toprağı sevse de aşırı nem kök çürümesine, sararmaya ve yaprak kaybına neden olur.
Birçoğu, Kalanchoe’u yıllık bir bitki olarak kabul eder ve çiçek açmayı bırakır bırakmaz etli bitkiyi atar, ancak uygun şekilde bakılırsa daha uzun yıllar yaşar.
4- Zamiokulkas (Zamia Bitkisi)

Yeni Başlayanlar İçin En İyi 7 Ev Bitkisi
Dayanıklı Zamiokulkas (Zamia Bitkisi), dikenli koyu yeşil mumsu ve parlak yapraklarla süslenmiştir. Bu yaprak döken bitki nadiren çiçek açar ve asla bir metreden fazla yüksekliğe ulaşmaz.
Zamiokulkas parlak, dolaylı güneş ışığını ve iyi drene edilmiş toprağı tercih etmesine rağmen, kuraklığa ve düşük ışık koşullarına oldukça toleranslıdır. Bitki sadece saksıdaki toprak tamamen kuruduğunda sulanmalıdır.
Zamiokulkas harika görünmesine ve bakımı çok kolay olmasına rağmen, bitki zehirli olduğu için küçük çocukları veya evcil hayvanları olan aileler için uygun değildir.
5 – Phalaenopsis (Orkide)

Yeni Başlayanlar İçin En İyi 7 Ev Bitkisi
Pek çok insan, Phalaenopsis orkidelerinin bakımının zor olduğu konusunda yanlış bir izlenime sahiptir, ancak bu tam olarak doğru değildir. Bu bitkinin acemi yetiştiriciler için birçok faydası vardır. En önemlisi birkaç ay boyunca yılda bir veya iki kez çiçek açmasıdır ve uygun şekilde bakılırsa size on yıllarca çiçek açmayı sağlar.
Phalaenopsis orkideleri tropikal bir ortamda yetişir. Bu yüzden onları saksıda ev bitkisi olarak yetiştirdiğinizde, bu koşulları taklit etmek en iyisidir. Başarılı bir büyüme için nem, sıcaklık, aydınlatma ve hava akışı arasında doğru dengeyi oluşturmak gerekir.
Orkide ölümlerinin en yaygın nedenlerinden biri aşırı sulamadır. Bunu önlemek için, bitkiyi tekrar sulamadan önce köklerin ve toprak ortamının tamamen kuru olduğundan emin olun. Bir orkidenin acı çektiğini belirlemek oldukça basittir. Phalaenopsis yaprakları ideal olarak kösele ve koyu yeşil renkte olmalıdır. Bir soruna işaret edebilecek yaprak rengindeki değişiklikleri veya solma ve buruşma belirtilerini arayabilirsiniz.
6- Crassulaceae (Yeşim bitkisi)

Yeni Başlayanlar İçin En İyi 7 Ev Bitkisi
Crassulaceae (Yeşim bitkisi), çekici mumsu oval yaprakları ve kalın odunsu gövdesi ile ayırt edilir. Crassulaceae, evde yetiştirmesi kolay olduğu için yeni başlayanlar için en iyi bitkilerden biridir.
Crassulaceae çok büyüyen bir çiçek değildir. Bundan dolayı bazı bölgelerde “şişman kadın” olarak da isimlendirilmektedir. Dolaylı güneş ışığını ve iyi drene edilmiş toprağı tercih eder. Perlit eklenmiş çok yönlü bir saksı karışımı bitkinin gelişmesine yardımcı olacaktır.
Crassulaceae sıcak ve kuru ortamları sever, ancak diğer bazı bitkiler kadar kuraklığa dayanıklı değildir. İlkbahar ve yaz aylarındaki büyüme mevsimi boyunca bitkinin nemli toprağa ihtiyacı vardır.
Kışın Crassulaceae uyku evresine girer ve toprağın biraz kurumasına izin verilebilir. Bitki soğuğa karşı son derece hassastır, bu nedenle onu genellikle sıcak olan (klimalardan uzakta) kapalı bir yerde tutmak en iyisidir.
7- Antoryum (Anthurium)

Yeni Başlayanlar İçin En İyi 7 Ev Bitkisi
Antoryum (Anthurium), koyu yeşil dayanıklı yapraklar ve kalp şeklinde sıra dışı kırmızı çiçeklerle süslenmiş bir bitkidir. Antoryum’un gelişmesi için, ona perlit ve turba yosunu ilavesiyle uygun toprak, kaba kum sağlamak ve dolaylı güneş ışığı alan bir yer sağlamak yeterlidir.
Antoryum nemli bir ortamı tercih eder. Yapraklar parlak görünümünü kaybederse, bitkinin daha fazla neme ihtiyacı vardır